Een identiteitsplaatje voor aan je hardloopschoen, dat is de beste manier om de SOScoin® kort en bondig te beschrijven. In het geval van nood is alle informatie snel beschikbaar voor omstanders en hulpverleners. Dit alles zonder dat je vanalles met je mee moet zeulen. Kortom: een handig identiteitsplaatje waar je veilig en zonder hinder mee kunt sporten.

Maak hier je eigen SOScoin® identiteitsplaatje

Waarom een identiteitsplaatje dragen?

Het is natuurlijk te hopen dat het je nooit overkomt, maar het zou je maar gebeuren dat je tijdens het hardlopen of wielrennen bij een ongeluk betrokken raakt of om andere redenen onwel wordt. Grote kans dat je dan natuurlijk niet je portemonnee met identiteitskaart bij je hebt. Immers, wie doet dat nu, tijdens het sporten? Zoiets zit alleen maar in de weg. Om hulpverleners toch duidelijk te kunnen maken wie je bent, waar je woont en eventueel met welke afwijkingen je te kampen hebt, is er het identiteitsplaatje van SOScoin®.

Alle informatie snel beschikbaar

Op de identiteitsplaatjes van SOScoin® kun je 79 tekens in 5 zinnen kwijt. Denk hierbij aan telefoonnummers en medische informatie. Heb je bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, epilepsie of diabetes? Dan kun je dit op de SOScoin® vermelden. Je naam, woonplaats en bloedgroep zijn ook een aantal goede dingen om te laten weten. Zo kun je snel en effectief geholpen worden in het geval van een noodsituatie.

Een identiteitsplaatje zonder hinderIdentiteitsplaatje

Tijdens het sporten – in het bijzonder hardlopen – is het niet altijd handig om een identiteitskaart bij je te dragen. Er is vaak geen plek voor en het is onhandig of oncomfortabel om het in bijvoorbeeld een tasje mee te nemen. De SOScoin® is een identiteitsplaatje in de vorm van een munt. Deze kun je heel eenvoudig aan je veters vastmaken, tijdens het hardlopen merk je hier bijna niks van. Zo kun je veilig sporten zonder dat je gehinderd wordt.

Levenslange garantie en de beste kwaliteit

De identiteitsplaatjes van SOScoin® zijn van zeer hoge kwaliteit. De munten zijn gemaakt van ABS kunststof. Deze maakt hem extra duurzaam en weer- en waterbestendig. Het praktische ontwerp zorgt er verder voor dat de munt aan elke schoen kan worden bevestigd. Om de kwaliteit van de SOScoin® te garanderen krijg je levenslange garantie op jouw munt.

De oorsprong van het identiteitsplaatje

Waar de SOScoin® een kunststof en rond identiteitsplaatje is, denken we bij het woord identiteitsplaatje toch al gauw aan het rechthoekige, metalen naamplaatje dat door (onder meer) Amerikaanse militairen gebruikt wordt. Dit vindt zijn oorsprong in de Amerikaanse Burgeroorlog, die tussen 1861 en 1865 woedde. Deze strijd tussen de Noorderlijke en Zuidelijke Staten ging er dermate bloedig aan toe, dat soldaten vaak papiertjes bij zich staken waarop hun identiteitsgegevens prijkten. Dit om geïdentificeerd te worden wanneer men na een aanslag dermate verminkt zou raken om nog herkenbaar te zijn.

Al gauw begrepen sluwe zakenlui dat hier een slaatje uit te slaan viel. Of liever gezegd: een slaatje uit te stansen. Ze ontwikkelden de hedendaags welbekende ‘dog tags’, waar de naam van de soldaat in gestanst kon worden. Deze plaatjes vonden gretig aftrek onder Amerikaanse soldaten, die de plaatjes overigens uit eigen zak betaalden.

Dog tags?

Deze identiteitsplaatjes staan dus ook wel bekend als ‘dog tags’, maar waar komt die naam dan vandaan? Hiervoor moeten we naar onze oosterburen, die de Amerikaanse identiteitsplaatjes overnamen, toen in 1870 de Frans-Duitse Oorlog uitbrak. Toentertijd was er in Duitsland toevallig ook net een wet ingevoerd, die hondeneigenaren verplichtte hun hond van een naamplaatje te voorzien, zodat afgerekend kon worden met zwerfhonden. Zodoende werden de plaatjes die door het leger gebruikt werden ‘Hundemarken’ genoemd. De plaatjes zelf zijn dus afkomstig uit Amerika, maar de naam ‘dog tags’ is weer afgeleid van de Duitse benaming die later volgde.

Bestel jouw persoonlijke identiteitsplaatje

Met het identiteitsplaatje van byADELAAR ben je in een noodsituatie tijdens het sporten dus snel te identificeren. Ontwerp dus meteen je eigen SOScoin® en ontvang hem binnen de kortste keren bij jou op de deurmat. Bij de aankoop van meer dan één munt betaal je geen verzendkosten. Als je nog vragen hebt of meer informatie wil over de identiteitsplaatjes van SOScoin® neem dan contact met ons op!